RV Sportreizen

Highland games

Aanvraag

Op zoek naar een sportief dagje uit met vrienden, familie of collega’s? Speel dan nu de Highlandgames op een van onze locaties of jouw eigen locatie. Schotse muziek aan, mouwen opstropen, show je spierballen aan elkaar, een originele schotse kilt voor iedereen en de strijd kan beginnen. Wie o wie kan zich voor eens en altijd de sterkste noemen.

De Higland games bestaan bij ons standaard uit zeven spelonderdelen. Vooraf wordt de groep opgedeeld in teams. De teams strijden in toernooivorm tegen elkaar op zes onderdelen. Touwtrekken is het laatste finalespel.

Caber Tossing (boomstamwerpen)

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is niet de afstand maar de stijl van uitvoeren het belangrijkste. De deelnemer dient de rechtop geplaatste stam, met het dikste eind bovenaan, zelf op te tillen. Na een aanloop stopt hij plotseling en werpt de stam omhoog. De stam moet echt kantelen, anders is de worp ongeldig.

Putting the stone (keistoten)

Uit stand stoot iedere deelnemer een steen zover mogelijk weg. Steenwerpen blijft populair omdat dit spectaculair is en waarschijnlijk een van de oudste krachtmetingen ter wereld.

The Caber Wave (boomstamslalom)

Welk team rent het snelst door een slalom parcours met een boomstam op de schouder?

Trunk sawing (boomstamzagen)

In tweetallen moeten er telkens plakjes van de boomstam gezaagd worden. Net zo lang tot elk teamlid minimaal één keer is geweest. Het team dat dat als snelste doet, wint.

Throw the hammer ( hamer werpen)

Met de voeten in een vaste positie, wordt de hamer slingerend over het hoofd gedraaid en voor de afstand over de schouder gegooid.

Archery (handboogschieten)

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog.

Tug of War (touwtrekken)

De Highland Games worden gezamenlijk afgesloten met het finalespel touwtrekken. Aan de hand van de uitslag trekt ieder team tegen het team dat in de stand boven of onder hen staat. Zo wordt de uiteindelijke eindstand bepaalt.

U kunt de Highland Games boeken bij één van onze locaties of op uw eigen locatie.

De Highland games zijn bij ons te boeken vanaf €22,50 per persoon. de prijs is afhankelijk van het aantal personen (minimaal 20) en de locatie waar u de Highland Games wilt organiseren.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om de Highland Games nog echter te maken. 

Opties:

 

  • Schotse muziek 
  • Een kilt (schotse rok)
  • Bij aankomst een glas schotse whisky
  • Een whisky proeverij

 

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken voor u of uw bedrijf een offerte op maat.

De Highland Games zijn alleen als spel te spelen, maar ook perfect te combineren met een hapje en een drankje. Of juist in combinatie met één van onze andere activiteiten. Op zoek naar een nieuw en uniek uitje voor je bedrijf, teamgenoten, vriendinnen, kameraden, familie of buren? Vraag ons naar de mogelijkheden! Onderstaand een voorbeeld aan mogelijkheden. Vraag eenvoudig een offerte aan via de knop hierboven.

 

  • Highland Games + whisky proeverij
  • Highland Games + barbecue

 

Arrangement prijzen zijn op aanvraag.