Reuze Mikado

Mikado is een spel waarbij stokjes opgeraapt moeten worden. Het spel ontstond in Europa en werd in 1936 vanuit Hongarije naar de Verenigde Staten gebracht. De naam komt van het stokje dat het hoogst scoort: het blauwe stokje “mikado” Japans voor keizer. 

Het standaard Mikado spel wordt gespeeld met stokjes van 15 cm lang. Bij ons speel je het spel met stokken van 130 cm lang! Hierdoor wordt het echt een ander spel en is het ook leuk om in teams te spelen. 

Spelregels

De spelregels
Het spel begint door dat één speler alle stokken tegelijk laat vallen. Degene die de stokken laat vallen, mag tot twee keer toe de stokken oprapen om ze beter te laten vallen. Bij de derde keer laten vallen moeten ze echter blijven liggen, zoals ze dan liggen. Om de beurt mogen dan de spelers proberen de stokken uit de hoop te halen, maar kijk uit want de overige stokjes mogen niet bewegen. Wanneer in teams gespeeld wordt, mogen maximaal twee spelers tegelijk een stok (dezelfde) oppakken. Wanneer een stok beweegt, blijft die op de plek leggen (dus niet terug leggen). Concentratie is vereist, maar ook ruimtelijk inzicht zal van groot belang zijn. Kan jij je zenuwen in bedwang houden en het spel Mikado winnen?
De blauwe (Mikado) stok is de meeste punten waard; 20. Daarna volgt de zwarte (10 punten) (Bonzen). Met alleen de zwarte en blauwe stokken mag je andere stokken “opwippen”. 
 

Puntentelling 

Naam  Kleur  Waarde  Aantal 
Mikado  Blauw  20  2 
Bonzen  Zwart  10  4 
Mandarijn  Geel  5  5 
Samurai  Groen  3  8 
Koeli  Rood  2  8 

 

Totaal aantal stokken;27 

Totaal aantal punten;145 

Prijzen

Reuze Mikado is bij ons exclusie begeleiding te huur vanaf € 17,50. Wanneer u een activiteit als Bubbleball of Archery Tag er bij boekt heeft u de mogelijk om Reuze Mikado er gratis bij te huren.

Ook kunt u bij ons op het Everloo in Rossum het spel spelen. Dan kost het slechts € 4,50 voor een half uur speel plezier.

Het leukste kinderfeestje van de klas!

Reuze Mikado is voor ieder feest geschikt, maar zeker voor jouw kinderfeest! Reuze Mikado is niet duur en daarom des te leuker om te huren voor het kinderfeest van jouw zoon of dochter. De kinderen kunnen zich uren vermaken met het spel. Het is leuk om de kinderen individueel tegen elkaar te laten spelen, maar ook in teams. Voor slechts € 17,50 kun je Reuze Mikado huren.

Scoor tot wel 66% korting!

Reuze Mikado is een leuke en goedkope extra activiteit voor een bedrijfsfeest, buurtfeest, familiedag of zo maar een uitje. Reuze Mikado is te huur vanaf € 17,50. Reuze Mikado is goed te combineren met Mega Jenga. Mega Jenga kost standaard € 12,50, wanneer Jenga en Mikado gelijk gehuurd worden, betaald u slechts € 25,- voor beide spellen.

Nog meer voordeel? U krijgt Reuze Mikado gratis als extra activiteit wanneer u Bubbleball of Archery Tag bij ons huurt.

Doelgroep

Reuze Mikado is niet alleen geschikt voor kinderfeestjes maar is ook een erg leuke activiteit voor een bedrijfsfeest, buurtfeest, familiedag of zomaar een uitje. Wij merken dat juist de volwasseners erg fanatiek zijn in een potje Reuze Mikado.

Impressie