RV Sportreizen

Azerbeidzjan

Aanvraag
Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan

Het stratencircuit van Azerbeidzjan. Het Baku street circuit is snel en krap en daarom gegarandeerd actie. Bezoek het prachtige land Azerbeidzjan, dat bekend staat als de grens tussen Azië en Europa, om niets van de spannende race op het Baku Street Circuit te missen. Met een recht stuk van meer dan twee kilometer waar de coureurs zo’n 24 seconden voluit kunnen gaan is snelheid gegarandeerd. Opgevolgd door een reeks scherpe bochten om vervolgens langs de middeleeuwse stadsmuur te vliegen brengt ook veel spektakel met zich mee. Wees welkom op het Baku Street Circuit dat bekend staat als snel en krap en mis niets van deze fantastische race.

Het Baku City Circuit (Azerbeidzjaans: Bakı Şəhər Halqası) is een stratencircuit in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het circuit is gebouwd rond de boulevard. Sinds 2016 wordt er op het circuit een Formule 1-race georganiseerd; in 2016 onder de naam Grand Prix van Europa en vanaf 2017 onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan. Het circuit zou oorspronkelijk in 2015 al op de Formule 1-kalender staan, maar dit werd later verplaatst naar 2016, ondanks een wanprestatie van de organisatoren van de Grand Prix van Korea. Het circuit is ontworpen door Hermann Tilke, die meerdere Formule 1-circuits op zijn naam heeft staan. Het is zes kilometer lang, heeft twintig bochten en wordt tegen de klok in verreden.

Datum:
13 – 15 september 2024

24 seconden voluit gassen!

Bezoek het prachtige land Azerbeidjan, dat bekend staat als de grens tussen Azië en Europa, om niets van de spannende race op het Baku Street Circuit te missen. Met een recht stuk van meer dan twee kilometer waar de coureurs zo’n 24 seconden voluit kunnen gaan is snelheid gegarandeerd. Opgevolgd door een reeks scherpe bochten om vervolgens langs de middeleeuwse stadsmuur te vliegen brengt ook veel spektakel met zich mee. Wees welkom op het Baku Street Circuit dat bekend staat als snel en krap en mis niets van deze fantastische race.

Lengte circuit: 6,003 kilometer

Aantal rondes: 51

Aantal bochten: 20

 

Winnaars laatste drie edities:

2023: Sergio Pérez

2022: Max Verstappen

2021: Sergio Pérez