RV Sportreizen

Groot-Brittannië

Aanvraag
Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

De Grote Prijs van Engeland op het circuit van Silverstone. Eén van de meest historische circuits op de Formule 1 kalender. Met haar krappe bochten, vele rechte stukken en smalle knikken is de Grote Prijs van Groot Brittannië altijd een spektakel. Silverstone is daarom erg geliefd bij de fans én coureurs.

Silverstone is een wegracecircuit in Groot-Brittannië bij de plaats Silverstone. De baan in Northamptonshire diende oorspronkelijk als trainingsvliegveld voor de Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog. In 1948 werd hier voor het eerst een Grand-Prix voor de Formule 1 georganiseerd. In 2010 leek de Formule 1 te verhuizen naar het circuit van Donington, maar door financiële tegenslagen bleef dit uit. Bernie Ecclestone sloot hierna een nieuw zeventienjarig contract met de directie van Silverstone, zodat het circuit verzekerd is van een plek op de kalender tot 2027.

Datum:
5 – 7 juli 2024

Juich Max Verstappen en Red Bull Racing samen met honderden Nederlandse racefans naar het podium. Een reis naar Engeland is erg leuk om met de boot te doen. Maar met het vliegtuig of de auto kan natuurlijk ook. Wij stellen jouw reis samen o.b.v. van jouw wensen.

Lengte circuit: 5,891 kilometer

Aantal rondes: 52

Aantal bochten: 18

 

Winnaars laatste drie edities:

2023: Max Verstappen

2022: Carlos Sainz Jr.

2021: Lewis Hamilton