RV Sportreizen

Italië

Aanvraag
Formule 1 Grand Prix van Italië

De Grand Prix van Italië wordt gereden op het Autodromo Nazionale Monza. Het circuit is de thuisbasis van Ferrari en bestaat uit lange rechte stukken en snelle veelal rechter bochten en enkele korte chicanes. Ondanks meerdere pogingen om de hoge snelheden te matigen is Monza nog steeds het hogesnelheidscircuit bij uitstek.

Het circuit heeft na de opening in 1922 vele lay-outs gekend. Tussen 1934 en 1939 werd nogal geëxperimenteerd met haakse bochten en chicanes, voornamelijk om Alfa Romeo een kans te geven tegen Mercedes en Auto-Union. Na de oorlog kreeg het circuit in principe de huidige, bijna zes kilometer lange vorm, met tussen 1955 en 1961 tijdelijk de beruchte kombaan, die er nog steeds staat. In 1971 werd er de snelste Formule 1-race ooit gereden, met een gemiddelde snelheid van 242 kilometer per uur. Daarna verschenen in 1972 en 1976 de drie chicanes, die er nu nog steeds zijn. Daardoor werden de vervaarlijke slipstream-gevechten uit het verleden voorgoed onmogelijk gemaakt. Het rechte stuk bij start/finish is de enige overlapping met het vroegere kombaan-traject. Vóór de Eerste Wereldoorlog was de enige Italiaanse race van belang de Targa Florio, een autorace op Sicilië, maar na de eerste Grand Prix van Italië in 1921 in Brescia werden alle latere Grand Prixs van Italië (behalve in 1937, 1947, 1948 en 1980) op Monza verreden. Het circuit belichaamt, meer dan welk circuit ook, de geschiedenis van de Grand Prix-racerij met in totaal 75 verreden Grand Prixs. 

Datum:
30 augustus – 1 september 2024

Ook tijdens de GP van Italië bieden wij jou de mogelijkheid om met duizenden Nederlands de ultieme Orange Experience te beleven. Zoals je van ons gewend bent, stemmen wij de race af volledig op jouw wensen. Duur van de reis, tickets op het circuit, hotel, enz.

Milaan ligt op slechts 15 km van Monza en is dus de ideale plaats om een hotel te boeken. Vanuit Milaan is er een goede treinverbinding naar Biassono station, op loopafstand van het circuit. Tevens worden er gedurende het weekend shuttlebussen ingezet.

Lengte circuit: 5,793 kilometer

Aantal rondes: 53

Aantal bochten: 11

 

Winnaars laatste drie edities:

2023: Max Verstappen

2022: Max Verstappen

2021: Daniel Ricciardo