RV Sportreizen

Monaco

Aanvraag
Formule 1 Grand Prix van Monaco

De Grand Prix van Monaco wordt gereden op het circuit de Monaco. Officieel werd er voor het eerst al in 1929 op het stratencircuit geracet. Vanaf 1950 telde het mee voor het F1 wereldkampioenschap. Sigaretten maker en Monegask Anthony Noghés kwam op het idee een grand prix te houden in Monaco toen hij Algemeen Commissaris van de Automobile Club de Monaco was. Deze club mocht niet bij de internationale auto club, omdat er nog geen race event in het vorstendom was gehouden. Hierop begon Noghés met plannen en zo kwam er de eerste race in Monaco. Deze was een succes en zorgde ervoor dat de ACM zich wel bij de internationale club mocht voegen.

Het circuit kenmerkt zich door de smalle wegen en krappe bochten. Het gebrek aan ruimte maakt dat het erg lastig is voor de coureurs om in te halen. De onverbiddelijke muur is altijd dichtbij en een foutje is snel gemaakt. De luxueuze haven op de achtergrond zorgt voor een unieke setting tijdens de GP van Monaco. Het is daarom niet alleen geliefd bij de fans, maar ook bij de rich and famous. Nelson Piquet zei ooit “Driving in Monte Carlo is like riding a bike in your house.”

Het circuit heeft naast de langzaamste bocht (max. 50 km/h) in de sport ook de snelste bocht (max. 260 km/h).

Datum:
24 – 26 mei 2024

Laat je betoveren door de magie van één van de meest beroemde circuits op de Formule 1-kalender, het Circuit de Monaco. De GP in Monaco wordt door fans en coureurs gezien als een legendarische race. De wil om te winnen zal dan ook zeer hoog zijn! Beleef deze spectaculaire race van dichtbij in combinatie met een heerlijk mediterraans klimaat. Waan je tijdens je bezoek tussen de rich and famous in het prinsendom Monaco en kijk je ogen uit!

Lengte circuit: 3,337 kilometer

Aantal rondes: 78

Aantal bochten: 19

 

Winnaars laatste drie edities:

2023: Max Verstappen

2022: Sergio Pérez 

2021: Max Verstappen