RV Sportreizen

eindhoven, de lichtstad van nederland!

Aanvraag

Voor de één is Eindhoven onlosmakelijk verbonden aan Philips en daarmee vanzelfsprekend PSV met zijn Philipsstadion. Voor de ander doet Eindhoven direct denken aan de langste uitgaansstraat van Nederland; Stratumseind. Een straat van ruim 200 meter met meer dan 50 cafés. Eindhoven kent ook een aantal culinaire specialiteiten. De eigen stadsbrouwerij en koffiebranderij maken natuurlijk de heerlijkste bieren en koffies uit de omgeving. Eindhoven mag je niet verlaten zonder een Worstenbroodje te hebben gegeten van de familie Houben. Één ding is zeker na jullie teamweekend in Eindhoven; hier zal nog lang over nagepraat worden!

Eindhoven

Ook wel de “lichtstad” genoemd, is de vijfde gemeente van Nederland. Eindhoven staat bekend om zijn innovatieve karakter en creativiteit op het gebied van design en technologie. Philips speelde een grote rol in het verleden van de moderne en groene stad met zijn talloze parken en hotspots. De stad staat ook bekend om zijn goede mogelijkheden om te shoppen en lekker te eten.

Specialiteiten

Als bourgondische stad in Brabant kent Eindhoven veel eigen varianten op verschillende lekkernijen en andere zaken die je alleen hier kunt proeven. Enkele bekende lekkernijen zijn kaas van de Genneper Hoeve, koffie van Stadsbranderij Eindhoven en de kunstige gebakjes van Pinkie.

Bezienswaardigheden

Eindhoven kent vele leuke bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken aan een trip naar deze stad. Naast de vele activiteiten raden wij bijvoorbeeld ook een bezoek aan het DAF museum, Het PreHistorisch Dorp en het bekende Philips museum aan.

City Challenge
Tijdens de City Challenge kruipen jullie in de huid van Benjamin, het neefje van Frits Philips. Hij had in de Tweede Wereldoorlog de belangrijke taak om een geavanceerde afluisterzender buiten de stad af te leveren, zonder dat de Duitsers dit te weten kwamen.

Frits had door de jaren heen ondergrondse tunnels laten bouwen, en via die tunnels kon je ongemerkt de stad verlaten. Dit was echter alleen bekend bij een select gezelschap. Niemand daarvan was aanwezig dus moest Benjamin met alleen de warrige aantekeningen van Frits op zoek naar de uitgang. Tijdens de City Challenge Eindhoven stappen jullie in de voetsporen van Benjamin, de onbekende held van Eindhoven.

Paintball
Paintballen en airsoft zijn erg leuke activiteiten om met een grote groep te doen. Het is een activiteit dat veel uitdaging en adrenaline met zich meebrengt. Paintballen is zeer geschikt voor teambuilding omdat het in meerdere teams kan of juist iedereen voor zichzelf.

E-choppertocht
E-chopper of solex rijden zijn een heerlijke activiteiten om even lekker bij te komen na de sportieve activiteiten. Er kan lekker door de natuur van Eindhoven of door het centrum gereden worden om meer van de stad te zien. De e-chopper/Solex tochten zijn vooral leuk om er even met de groep op uit te gaan.

 Pubquiz
Welk team doorstaat tijdens dit groepsuitje alle vragenrondes en welke Masterminds komen elkaar tegen in de Grand Finale van de Pubquiz?

Maffiaspel
De criminaliteit in Eindhoven loopt de spuigaten uit. De onderwereld heeft zich sterk geworteld in Brabant en met name in de stad Eindhoven. Drugsbendes, straatrovers, afpersingen en bankovervallen nemen schrikbarend toe. De georganiseerde misdaad is overgewaaid van Zuid- Amerika naar het zuiden van Nederland. Terwijl de maffia steeds machtiger wordt, heeft de politie het nakijken.

Jullie team gaat op undercover missie om de macht van de kartels te breken.

Culinaire wandeling

Een gezellig en smakelijk Walking Dinner door het centrum van Eindhoven! Een leuke groepsactiviteit waarbij eten centraal staat. Je start in het eerste restaurant met een lekker voorgerecht. Daarna vervolg je de route naar een restaurant voor het hoofdgerecht en het laatste stuk wandelen het nagerecht

Workshop naaktmodel schilderen

Het model (enkel mannelijke modellen) gaat volledig uit de kleren zodat jullie, onder begeleiding, je eigen kunstwerk kunnen fabriceren. Met grote vellen papier, houtskool en verf mag je je helemaal uitleven achter de ezel. En uiteraard is er ook een ronde waarbij je mag schilderen op een echt schilderdoek, zodat je altijd een aandenken hebt aan deze hilarische activiteit.
Omdat het vaak een verrassing is voor de rest van de groep, beginnen we de workshop altijd alsof we een ‘saaie’ stilleven workshop gaan doen. Tot dat het stilleven tot leven komt… De reactie van de rest van de groep zal hilarisch zijn!

Philips Museum

 Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk.

In de steden en regio’s waar wij onze meerdaagse organiseren, werken wij samen met verschillende logiesbedrijven. Wij vinden het belangrijk om voor iedere portemonnee, een passende aanbieding te kunnen maken.

Groepsaccommodatie

Voor het verblijf tijdens jullie teamweekend kun je kiezen voor een groepsaccommodatie. Een groepsaccommodatie is vaak goedkoper dan een hotel of appartement. Daarnaast is er binnen en buiten vaak genoeg ruimte voor (sportieve) activiteiten. Je kunt er vaak voor kiezen om je eigen ontbijt, lunch, en/of diner te verzorgen. Dit maakt het financieel ook een stukje aantrekkelijker.

Appartement

Wil je liever wat meer luxe maar ook de gemakken van het zelf koken en ontbijt en lunch op locatie te regelen, kies dan voor een appartement. Tevens zijn de kamers vaak wat kleiner waardoor je de groep meer kunt opsplitsen per slaapplek. Ideaal om bepaalde teamprocessen te versnellen maar ook te gebruiken om dezelfde types juist bij elkaar in te delen om het teamweekend zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Hotel

Liever wat meer luxe en de gemakken van een kant en klaar ontbijt en dinér (optioneel)? Kies dan voor een verblijf in een hotel. Vaak hebben de hotels die wij aanbieden, de mogelijkheden tot het reserveren of huren van een algemene vergaderruimte, ideaal voor het geven van presentaties en/of wedstrijdanalyses. Uiteraard bieden de hotels over het algemeen wat meer privacy qua badkamers etc. dan de appartementen en groepsaccommodaties.

Dit is een voorbeeldprogramma, het uiteindelijke programma en de bijbehorende activiteiten wordt in overleg samengesteld.

Dag 1
15.00 uur            Inchecken hotel
17.30 uur            Diner
19:30 uur            Pubquiz

Dag 2
09.00 uur           Goed verzorgd ontbijtbuffet in het hotel
11:00 uur            Escape tour Eindhoven
12.00 uur            Lunch
13:30 uur            Vrije tijd
18.00 uur            Culinaire wandeling
21:30 uur            Ontdek het uitgaansleven van Eindhoven

Dag 3

09.00 uur           Goed verzorgd ontbijtbuffet in het hotel
11:00 uur            Rondleiding Philips Museum
13:30 uur            Vrije middag, ontdek Eindhoven op eigen gelegenheid.
17:00 uur            Einde van een fantastisch weekend Eindhoven