RV Sportreizen

Rotterdam, een uitgesproken karakter en nooit het zelfde!

Aanvraag

Een energieke stad met een uitgesproken karakter; Rotterdam. De wederopbouwstad van Nederland is na Amsterdam de grootste stad van Nederland en tevens de hardst groeiende stad van Nederland. In de tweede wereld oorlog is de stad grotendeels verwoest. Hierdoor zijn veel historische gebouwen verloren gegaan. Echter heeft de stad er voor weten te zorgen dat het met moderne architectuur en authentieke gebouwen, één van de, zo niet de mooiste skyline van Nederland heeft. Rivier de Maas loopt dwars door de stad en zorgt voor vertier met rondvaarten, de watertaxi’s, boulevards, Erasmusbrug en natuurlijk de grootste haven van Europa.

Jouw trainingskamp in Rotterdam bieden wij op maat aan. Zo heb je zelf de keuze in welke luxe je wilt verblijven, hoe vaak je wilt trainen, hoeveel wedstrijden je wilt spelen en welke activiteiten als teambuilding je wilt ervaren. Je bepaalt uiteindelijk dus zelf de prijs van jouw trainingskamp.

Rotterdam, een stad met een uitgesproken karakter die nooit het zelfde is…

Rotterdam

Rotterdam een stad met vele gezichten; een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad. Maar Rotterdam is bovenal de architectuur stad van Nederland, waarin vernieuwing centraal staat en de skyline constant verandert. In Rotterdam kun je alle kanten op, van lekker winkelen tot het bezoeken van  de talloze musea of geniet van de vele attracties die Rotterdam te bieden heeft.

Specialiteiten

Echte Rotterdams dropjes, chocolade zo uit de haven en stroopwafels waarvan je mouwen zich vanzelf opstropen. Het zijn maar enkele voorbeelden van heel veel typisch Rotterdamse lekkernijen.

Bezienswaardigheden

Rotterdam is een echte wereldstad waarin veel draait om water. Gelegen aan de Maas met één van de grootste havens ter wereld kun je de stad ontdekken over het water. Naast de haven en het water staat Rotterdam bekend om zijn bijzondere architectuur. Een bezoek aan de Erasmusbrug en de beroemde Kubuswoningen mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan deze schitterende stad.

Rib Xperience
Lekker even uitwaaien! Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het is om met een RIB te varen? Met een stoere “speedboot” vaar (race) je de Maas over met 80 tot 100 km per uur. Bekijk de magnifieke bruggen van Rotterdam en knal volle vaart langs Hotel New York. Zo leuk!

City Challenge Rotterdam
Op 5 september 1927 werd Nederland opgeschrikt door de vondst van een stoffelijk overschot op de Holland-Amerikalijn in Rotterdam. Wie doet nou zoiets en waarom? De politie tastte volledig in het duister, maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer Hein de Korte was. Was het dan toch een afrekening in de onderwereld….?
Tijdens de City Challenge Rotterdam gaan jullie samen met Gerrit op zoek naar de geheime uitgang van de stad. In de onderwereld was de geheime uitgang het gesprek van de dag, maar de exacte locatie was voor Gerrit een mysterie. Lukt het jullie om binnen twee uur uit de stad te ontsnappen?

Fietstocht
Eén van de leukste manieren om de havenstad te beleven is op de fiets met een Rotterdamse gids. In een 2,5 uur durende tocht zie je alle highlights in het centrum en daar rondom heen. Uiteraard mogen de Markthal, Erasmusbrug en de Kubuswoningen hierbij niet ontbreken.

Stadswandeling Rotterdam centrum
In ongeveer 2 uur tijd laat de ervaren gids je de mooiste bezienswaardigheden zien en zal hij je interessante stadsverhalen vertellen. In een korte tijd leer je de stad goed kennen en krijg je ook nog eens leuke tips van de tour guide.

Rondvaart Maas en havens
Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleef je een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. Je ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan je voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaar je langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Euromast
Een dagje Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de Euromast! Vanaf 180 meter hoogte heb je een adembenemend zicht over de stad, de Maas en de havens.

Martkhal
De Markthal had als doel om het hele jaar door een markt te organiseren en de buitenmarkt overbodig te laten zijn. Dit is niet helemaal gelukt, maar de Markthal is het bezoeken meer dan waard. Alleen het gebouw is al indrukwekkend om te  zien. Binnen zijn er tal van kleine eettentjes van over de hele wereld. De entree is gratis.

Maasvlakte 2
Dichter bij de modernste haven van Europa kan je niet komen. Ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is! In FutureLand ervaar je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. Maasvlakte 2 toont je niet alleen de modernste containerterminals en grootste zeeschepen ter wereld, je ziet hier ook de nieuwste offshore ontwikkelingen. De tour beleef je vanuit een bus met een Nederlandstalige gids. De tour duurt +/- 75 minuten.

In de steden en regio’s waar wij onze meerdaagse organiseren, werken wij samen met verschillende logiesbedrijven. Wij vinden het belangrijk om voor iedere portemonnee, een passende aanbieding te kunnen maken.

Groepsaccommodatie

Voor het verblijf tijdens jullie teamweekend kun je kiezen voor een groepsaccommodatie. Een groepsaccommodatie is vaak goedkoper dan een hotel of appartement. Daarnaast is er binnen en buiten vaak genoeg ruimte voor (sportieve) activiteiten. Je kunt er vaak voor kiezen om je eigen ontbijt, lunch, en/of diner te verzorgen. Dit maakt het financieel ook een stukje aantrekkelijker.

Appartement

Wil je liever wat meer luxe maar ook de gemakken van het zelf koken en ontbijt en lunch op locatie te regelen, kies dan voor een appartement. Tevens zijn de kamers vaak wat kleiner waardoor je de groep meer kunt opsplitsen per slaapplek. Ideaal om bepaalde teamprocessen te versnellen maar ook te gebruiken om dezelfde types juist bij elkaar in te delen om het teamweekend zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Hotel

Liever wat meer luxe en de gemakken van een kant en klaar ontbijt en dinér (optioneel)? Kies dan voor een verblijf in een hotel. Vaak hebben de hotels die wij aanbieden, de mogelijkheden tot het reserveren of huren van een algemene vergaderruimte, ideaal voor het geven van presentaties en/of wedstrijdanalyses. Uiteraard bieden de hotels over het algemeen wat meer privacy qua badkamers etc. dan de appartementen en groepsaccommodaties.

Dit is een voorbeeldprogramma, het uiteindelijke programma en de bijbehorende activiteiten wordt in overleg samengesteld.

Dag 1 

13.00 uur         Inchecken hotel 
15.00 uur         City Escape Challenge Rotterdam 
17.30 uur           Diner
20.00 uur         Pubquiz

Dag 2

08.00 uur            Verzorgd ontbijtbuffet in het hotel 
10:00 uur            Rondleiding Stadion de Kuip
12.00 uur            Lunch 
13:30 uur            RIB Express Rotterdam
16.00 uur            Vrije tijd
18.30 uur            Avondeten
19:30 uur            Vrije tijd in Rotterdam

Dag 3 

08.00 uur            Verzorgd ontbijtbuffet in het hotel 
10:00 uur            Rondvaart door de grachten over de Maas
13:30 uur            Lunch
15.00 uur            Ontdek de “De Kooptgoot”
17:00 uur            Einde van een fantastische meerdaagse!